Dagblad010 | Nieuwe Suurhoffbrug op megatransport door Rotterdam
mainImage

Nieuwe Suurhoffbrug op megatransport door Rotterdam

9 mei 2021, 09:27 uur
Rotterdam & Regio, IJsselmondeNieuws, NieuwsopBeeld

De tijdelijke Suurhoffbrug wordt in de nacht van zondag op maandag om 01.00 uur naar zijn nieuwe bestemming gebracht. Vanaf de kade bij de bouwlocatie in Krimpen aan den IJssel vertrekt de boogbrug van circa 200 meter lang, 20 meter breed en meer dan 40 meter hoog dwars door Rotterdam naar de definitieve ligplaats over het Hartelkanaal bij de Maasvlakte.

De brug vaart op pontons, en passeert onder meer de Van Brienenoordbrug, de Hef, de Koninginnebrug en de Erasmusbrug, om daarna langs de Botlekbrug, het Hartelcomplex en de Harmsenbrug te komen. De operatie duurt een paar dagen. Volgens de huidige planning wordt de tijdelijke brug aankomende zaterdag op zijn plek gelegd naast de bestaande Suurhoffbrug in de A15. Het grote transport van de brug stond eerder al gepland voor afgelopen woensdag, maar ging toen vanwege de harde wind niet door.

Rijkswaterstaat noemt de Suurhoffbrug een toegangspoort tot de Maasvlakte en een vitale verbinding voor het Rotterdamse havengebied. De huidige brug wordt gerenoveerd, en krijgt er nu de tijdelijke brug naast, die de komende jaren de toenemende verkeersdrukte moet helpen opvangen.


Door: ANP | Foto: Ministerie van infrastructuur en waterstaat