Dagblad010 | Nog enkele honderden tickets voor Songfestival over
mainImage

Nog enkele honderden tickets voor Songfestival over

12 mei 2021, 16:03 uur
Rotterdam & Regio, IJsselmondeNieuws

De kaartverkoop voor het Eurovisie Songfestival is vanaf woensdag voor iedereen open. Er zijn nog enkele honderden tickets over, laat de organisatie weten. De drie finaleshows, waarvan er twee repetities zijn, zijn al uitverkocht.

Afgelopen dagen kregen eerst de mensen die al een ticket hadden voor de afgelaste editie van vorig jaar voorrang. Sinds maandag konden andere fans die zich hadden ingeschreven kaarten kopen. De laatste toegangskaarten zijn voor iedereen beschikbaar.

In totaal gingen er zo'n 27.500 kaarten in de verkoop. Omdat het kabinet eind vorige maand toestemming gaf voor een zogeheten Fieldlab-experiment tijdens het songfestival zijn er bij de negen shows steeds 3500 mensen welkom. Dat is ongeveer 20 procent van de capaciteit van Rotterdam Ahoy. Zo'n 3800 tickets zijn gratis beschikbaar gesteld voor minderbedeelde Rotterdammers.

Tijdens het songfestival gelden voor de bezoekers strikte regels. Zo moet iedereen bij binnenkomst een negatieve coronatestuitslag laten zien die niet ouder is dan 24 uur.


Door: ANP | Foto: ANP