Dagblad010 | Pauluskerk-illegalen poepen en piesen er vrij op los
mainImage

Pauluskerk-illegalen poepen en piesen er vrij op los

Pauluskerk
14 mei 2021, 17:12 uur
Rotterdam & Regio, IJsselmondeNieuws, NieuwsopBeeld

Bewoners, bedrijven en voorbijgangers in het centrum van Rotterdam ervaren enorme overlast door dronken en dakloze Oost-Europeanen en illegalen uit de Pauluskerk. Ze worden geconfronteerd met agressie, winkeldiefstal en met gepoep en gepies in portieken.

‘’Diverse mensen geven aan zich niet meer veilig te voelen door dit gespuis’’, laat raadslid Michel van Elck van Leefbaar Rotterdam weten. ‘’Dat de situatie zeer ernstig is blijkt wel uit het feit dat zelfs de Pauluskerk, die kampioen is in het bieden van valse hoop aan mensen die terug moeten keren naar het land van herkomst, toegeeft dat er problemen zijn. Dus dan is er echt iets aan de hand!’’

Leefbaar Rotterdam zegt te hopen dat ‘’deze doffe ellende’’ eindelijk de ogen bij de ChristenUnie/SGP, Denk en GroenLinks heeft geopend. Van Elck wijst ze aan als de politieke partijen die de laatste maanden telkens voor opvang hebben gepleit.

‘’De oplossing is klip en klaar’’, zegt Van Elck. ‘’Deze mensen moeten niet opgevangen worden maar linea recta teruggestuurd worden naar het land van herkomst. Dat voorkomt naast veel problemen ook een aanzuigende werking voor de komst van nog meer kansloze asielzoekers naar onze stad. Dit is een beschaafde stad onwaardig. Een schande in het kwadraat.’’

Volgens van Elck zou zorgwethouder De Langen bij de lancering van het terugkeerteam de Oost-Europeanen en illegalen méér op de huid zitten. ‘’Is dit terugkeerteam al maanden op sabbatical of zo?’’, vraagt hij hem nu per brief.


Foto: ANP