Dagblad010 | 'Perron Nul herrezen aan de Vijverhofstraat'
mainImage

'Perron Nul herrezen aan de Vijverhofstraat'

Pand van de NAS (Nico Adriaan Stichting) aan de Vijverhofstraat
28 september 2021, 20:45 uur
Rotterdam & Regio, IJsselmondeNieuws, Echwel Rotterdam

De Nico Adriaans Stichting aan de Vijverhofstraat in de Agniesebuurt in Rotterdam heeft een bewoner, die bekend staat als huisdealer en die andere bewoners en zelfs medewerkers onder druk zet, intimideert en bedreigt. ‘’Hoe komt het dat iemand die via z’n zorginstelling veel drugsinkomsten heeft óók een bijstandsuitkering geniet?’’, wil raadslid Meeuwissen weten en hoopt daar komende donderdag tijdens de gemeenteraadsvergadering van het stadsbestuur antwoord op te krijgen.

‘’Hoe is het mogelijk dat de gemeente Rotterdam onderzoek doet naar vermeende drugshandel door deze huisdealer, niks vindt, maar journalisten van de Volkskrant wel?’’.

De vragen borrelen door het hoofd van Meeuwissen. Hij zegt er met z’n pet niet bij te kunnen ‘’dat in een zorginstelling, die jaarlijks 10.5 miljoen aan subsidies ontvangt, kwetsbare zwerfjongeren, mensen in financiële problemen en andere niet-drugsgerelateerde hulpbehoevenden, in hetzelfde gebouw worden opgevangen en behandeld als drugsverslaafden?’’

Volgens het PVV-raadslid mag de huisdealer onder toeziend oog van de zorginstelling heroïne en cocaïne verkopen aan cliënten van diezelfde zorginstelling en mogen zij het spul tot zich nemen in de gebruikersruimten van het pand. ‘’Perron Nul is dus herrezen aan de Vijverhofstraat’’, aldus Meeuwissen.