Dagblad010 | Politie: geen verband schietpartijen Rotterdam-Zuid
mainImage

Politie: geen verband schietpartijen Rotterdam-Zuid

1 augustus 2021, 13:48 uur
Rotterdam & Regio, IJsselmondeNieuws, NieuwsopBeeld, Echwel Rotterdam

De twee schietincidenten die in de nacht van zaterdag op zondag plaatsvonden in Rotterdam-Zuid lijken volledig los van elkaar te staan. Ze baren de politie echter wel zorgen, meldt ze zondag.

Op de Rose-Spoorstraat werd rond 01.50 uur een auto beschoten. Voorafgaand daaraan lijkt zich een ruzie tussen drie mannen te hebben voorgedaan, aldus de politie. Een van hen stapte daarna in de auto, die vervolgens door een van de twee achterblijvers werd beschoten. De 25-jarige Rotterdamse inzittende van de auto bleef ongedeerd. De politie werd gebeld, en die kon even later met behulp van een signalement twee Rotterdammers van 22 en 31 jaar aanhouden.

Om 02.15 uur werd een woning van een ouder echtpaar aan de Vuurplaat beschoten. Niemand raakte gewond. De daders zijn gevlucht. Waarom deze woning is beschoten is onduidelijk. "Mogelijk hebben de daders de verkeerde woning beschoten", aldus de politie.

Ze meldt te hopen op steun van bewoners om nieuw geweld te voorkomen, en wijst hierbij ook op de in 2019 gestarte tipgeldregeling. Als dankzij een tip een vuurwapen in beslag kan worden genomen, kan de tipgever hier maximaal 750 euro voor ontvangen. Een vuurwapen is nooit onschuldig, aldus de politie. "Vuurwapenbezit leidt tot vuurwapengebruik."


Door: ANP | Foto: ANP