Dagblad010 | Poster boze sheriff op winkelruiten in Hoek van Holland
mainImage

Poster boze sheriff op winkelruiten in Hoek van Holland

13 april 2021, 16:17 uur
Rotterdam & Regio

Hoek van Holland Dorp leeft mee met de bewoners van het Oude en Nieuwe Kamp, die momenteel vechten voor het behoud van hun houten huisjes. Winkel na winkel ziet men in de winkelstraat de poster van de 010-sherriff (dubbel r, vanwege de Rotterdamse tongval): een boos typetje dat opstaat tegen het onrecht. John Buijsman was de laatste inspreker tijdens de tweedaagse emotionele klachtenbundeling op het stadhuis.

Buijsman, zoon van het legendarische duo de Kilima Hawaiians, is zelf ook eigenaar van een van de huisjes op het gemeentelijk recreatiepark. De 68-jarige acteur kocht er één een jaar geleden voor 17.000 euro en knapte het vervolgens nog eens voor 13.000 euro op.

Er is veel opstand tegen het voornemen van de gemeente Rotterdam om het park te verkopen aan een investeerder. Te meer omdat de indruk is ontstaan dat het geen voornemen meer is, maar dat de beslissing in de krochten van het stadhuis al is genomen. Alleen de gemeenteraad kan hier onder de druk van de publieke opinie nog een stokje voor steken.

De foto’s werden opgestuurd door raadslid Meeuwissen (PVV). Ook hij maakte een wandeling door de winkelstraat van Hoek van Holland. 


Foto: M. Meeuwissen