Dagblad010 | Raadslid: Als politie zondag staakt heeft men groot gelijk.
mainImage

Raadslid: Als politie zondag staakt heeft men groot gelijk.

Raadslid Leewis (GroenLinks)
9 mei 2021, 01:42 uur
Rotterdam & Regio, IJsselmondeNieuws, NieuwsopBeeld

Mochten de drie politiebonden er zondagmorgen in samenspraak met hun leden toe besluiten om tot 15:00 uur te gaan staken en daarmee het wel of niet doorgaan van de klassieker Feyenoord – Ajax in gevaar brengen, heeft dat besluit in elk geval de volle goedkeuring van het Rotterdamse GroenLinks-raadslid Stephan Leewis. ‘’De politiebonden hebben in dat geval groot gelijk’’, laat hij onomwonden weten.

‘’Er wordt al tijden veel gevraagd van de politie, ze zijn onderbezet en worden onderbetaald. Dat is slecht voor alle politieagenten en slecht voor onze veiligheid’’, vult hij aan.

Leewis heeft vaak kritiek op de Rotterdamse politie als ze in zijn ogen buitenproportioneel optreden met name bij milieu- en klimaatdemonstraties, maar nu komt hij ook op voor de veiligheid van de politie. 

Die politie werd bij de laatste training van Feyenoord bekogeld door supporters, die teleurgesteld waren omdat de leiding van Feyenoord weer geen inkijk wilde geeven op het trainingscomplex 1908. Onder de nieuwe technisch-manager Arnesen is dat schering en inslag, terwijl zijn tijdelijke voorganger Troost daarin veel soepeler was. De politie heeft hinder van die geheime trainingen en moet dan een soort fort bewaken. Ook in lokale politieke kringen snapt men niets van zo'n clubbesluit. 

De politiebonden ACP, ANPV en NPB nemen zondagmorgen het besluit of zij hun werk demonstratief van 13.00 tot 15.00 uur het werk zullen neerleggen. Het wel of niet doorgaan wordt dan een besluit van burgemeester Aboutaleb en ofschoon de klassieker zonder publiek is, kan men er in dat scenario bijna honderd procent vanuit gaan dat hij de wedstrijd dan cancelt.