mainImage

Ravage en vier gewonden na windhoos in Barendrecht

21 oktober 2021, 08:40 uur
Rotterdam & Regio, IJsselmondeNieuws, Echwel Rotterdam

In de woonwijk Ter Leede in het Zuid-Hollandse Barendrecht heeft een windhoos in de nacht van woensdag op donderdag forse schade veroorzaakt in drie tot vier straten. Volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio zijn vier mensen gewond geraakt. Een van hen is afgevoerd naar het ziekenhuis.

"Van meerdere huizen zijn dakpannen afgeblazen. De brandweer inventariseert op dit moment waar de schade het grootst is", aldus de woordvoerder. Wat de omvang van de aangerichte ravage is, is volgens hem nog onduidelijk. De brandweer onderzoekt waar sprake is van een gevaarlijke situatie en waar moet worden ingegrepen.

De schade lijkt het grootst aan de Thurleede, melden lokale media. Op foto's zijn vernielde tuinhuisjes, weggewaaide trampolines en bomen die op auto's terecht zijn gekomen te zien. Op straat liggen afgewaaide dakpannen en andere voorwerpen die door de windhoos zijn verplaatst. "Ook ramen zijn beschadigd door rondvliegende dakpannen", meldt de voorlichter.

Inmiddels keert een aantal brandweereenheden terug naar de kazerne. De veiligheidsregio verwacht dat de gemeente de rest van de ochtend bezig zal zijn met het opruimen van de getroffen straten.


Door: ANP