Dagblad010 | Rellen tussen voetbalsupporters bij IKEA in Delft
mainImage

Rellen tussen voetbalsupporters bij IKEA in Delft

18 april 2021, 16:08 uur
Rotterdam & Regio, Den Haag & Regio, IJsselmondeNieuws

Voetbalsupporters zijn zondagmiddag met elkaar de confrontatie aangegaan bij IKEA in Delft. Een groep van 200 tot 300 fans had zich verzameld in de parkeergarage van de IKEA en viel op een onverwacht moment de ongeveer 100 Ajax-supporters aan die op de spelersbus stonden te wachten.

De politie kwam met veel mensen toen de supportersrellen uitbraken. Ook de mobiele eenheid kwam ter plaatse, maar hoefde niet op te treden. De fans renden massaal weg. De politie heeft meerdere aanhoudingen verricht, maar de exacte aantallen zijn momenteel niet bekend. Meerdere ruiten van de IKEA zijn gesneuveld, nadat supporters met (bier)flesjes naar elkaar gooiden.

De IKEA is anderhalf uur gesloten geweest. Een beveiliger van IKEA heeft een houten knuppel gevonden en bij de politie ingeleverd.

Volgens de voetbalfans logeerde de Ajax-selectie in het WestCord Hotel langs de A13 bij Delft, naast het Ikea-pand, vanwege de bekerfinale tegen Vitesse. Die is zondagavond in de Rotterdamse Kuip. Een woordvoerder van Ajax liet echter weten dat de selectie niet zoals in het verleden wel vaker gebeurde in het Delftse hotel verbleef, maar in een hotel in Amsterdam.

De spelersbus van Ajax arriveerde rond 16.30 uur bij De Kuip. De bekerfinale wordt zonder publiek gespeeld.


Foto: VR Press