Dagblad010 | RET: woningbouw prima, maar dan ook investeringen in OV
mainImage

RET: woningbouw prima, maar dan ook investeringen in OV

22 juni 2021, 09:04 uur
Rotterdam & Regio, IJsselmondeNieuws

Als er veel nieuwe woningen gebouwd worden zonder dat er extra investeringen in het openbaar vervoer gedaan worden, is dat halfbakken werk. Dat vindt de RET. Samen met andere regionale vervoerders en de NS gaan de partijen met lokale overheden en de bouwsector samenwerken om woningbouw en ov-investeringen gelijk te trekken. 

De partijen willen tot 2040 142 miljard euro investeren – waarvan 109 miljard zo goed als rond – in een combinatie van woningbouw in veertien grote gebieden met hoogwaardig openbaar vervoer.

Maurice Unck, algemeen directeur van de RET: “Het is goed om te zien dat nu ook de woningbouwsector uitdrukkelijk oproept om de woningbouwopgave onlosmakelijk te verbinden aan een schaalsprong OV. Het onderwerp staat op de kaart, nu is het tijd voor boter bij de vis.” 

Behalve met het Forum Stedelijke Vernieuwing pleiten de stadsvervoerders en de NS ook met de Mobiliteitsalliantie voor investeringen in mobiliteit als het spreiden van reizigersstromen, het vergroten van de verkeersveiligheid en grootschalige investeringen in infrastructuur. Deze zijn nodig voor de beheer en onderhoudsopgave die eraan komt en om de Nederlandse infrastructuur klaar te maken voor de toekomst.


Foto: RET - Rick Keus