mainImage

Rotterdam geeft clubs 'kadootjes'

26 oktober 2021, 17:16 uur
Rotterdam & Regio, IJsselmondeNieuws, Echwel Rotterdam

Vogel- en egelzorgcentrum De Houtsnip in Hoek van Holland krijgt een bedrag van 22.722 euro op zijn rekening bijgeschreven om een nieuwe en groene accommodatie te bouwen. Het geld is afkomstig van de gemeente Rotterdam in het kader van Koers van de Stad 2022. Politieke partijen mochten voor die ‘kadootjes’ moties indienen. De Houtsnip was letterlijk en figuurlijk een van de geluksvogels. 

Onder het motto ‘Alle ballen verzamelen’ ging er op deze wijze ook 8000 euro naar de handbalvereniging SDS'18 uit Ommoord, kreeg de biljartvereniging Het Anker uit Rozenburg zelfs 21.000 euro voor het opknappen van een nieuw pand, was er vervolgens een steun in de rug voor de European Para Championships van 75.000 euro en een doorgroeibudget voor Hefpark, Dakpark en Dakakker van 112.500 euro.

De betreffende instellingen zijn gisteren geïnformeerd over deze schenkingen. In de brieven zijn tevens de achtergronden en bestedingsdoelen vanuit de moties opgenomen. Het gaat hierbij om schenkingen waarbij er, in tegenstelling tot een subsidie- of inkooprelatie, geen sprake is van een tegenprestatie. Er hoeft dus geen verantwoording te worden gegeven over de wijze waarop deze middelen zijn besteed.