Rotterdamse horeca mag in het weekend uurtje langer open

23 November 2022, 16:07 uur
Rotterdam & Regio
mainImage
Rotterdam Branding Toolkit - Iris van den Broek

Horeca in Rotterdam mag vanaf februari een uurtje langer open blijven. Avondgelegenheden mogen de deuren nu nog tot 02.00 uur ’s nachts open houden, de nieuwe sluitingstijd wordt 03.00 uur. Verder mogen partijen meer verlaatjes aanvragen, dat is een uitzondering om een aantal keer per jaar langer open te blijven. Met deze maatregelen wil het college van B&W in de stad de horeca een impuls geven.

De langere openingstijd geldt niet voor terrassen. Verder wil het stadsbestuur het aantal geluidjes uitbreiden. Met een geluidje mag een zaak meer geluid maken. Ook het terras mag volgend jaar 25 procent vergunningsvrij uitgebreid worden. Daarnaast stelt de gemeente gratis 150 terrasvlonders ter beschikking en wil men meer horecapartijen op Rotterdam-Zuid en langs het water.

“Ruimte is wat horecaondernemers op dit moment ’t hardst nodig hebben. Juist met de gevolgen van corona nog vers in het geheugen en de stijgende energieprijzen is het geen makkelijke tijd om te ondernemen. Met dit plan willen we dat ondernemers zelf verantwoordelijkheid kunnen nemen en flexibel kunnen inspelen op wat er om hen heen gebeurt. En wij proberen als gemeente een zetje extra te geven om het verdienvermogen te vergroten’’, aldus verantwoordelijk wethouder Robert Simons.