Dagblad010 | Ruim 300 bekeuringen bij OV controle Capelsebrug
mainImage

Ruim 300 bekeuringen bij OV controle Capelsebrug

18 september 2021, 09:18 uur
Rotterdam & Regio, IJsselmondeNieuws, Echwel Rotterdam

Enkele honderden reizigers hebben bij elkaar ruim 300 bekeuringen ontvangen tijdens een grootschalige Openbaar Vervoer controle op het metrostation Capelsebrug. Handhavers en politie hadden een grootschalige controle opgezet om te controleren op het gebruik van mondkapjes en zwartrijden. Dat niet iedereen de regels naleeft bleek wel uit het bizarre aantal bekeuringen.

Handhavers van de RET schreven al bijna 300 euro bekeuringen uit. Een aantal van de gecontroleerde personen kregen meerdere bekeuringen. Vooral het niet, of niet correct dragen van een mondkapje werd flink genegeerd. Een ruime meerderheid van de bekeuringen werd voor het mondkapje uitgedeeld.

Reizigers wisten niet wat hen overkwam op het metrostation. Een heel leger aan handhavers van de RET en de politie zorgden voor een totale controle in de metrostellen. Iedereen die zich niet hield aan de voorschriften werd uit de metro gehaald. Enkele jongeren accepteerden de boetes niet en hebben flink wat onrust veroorzaakt. Één van de jongeren is door de agenten aangehouden nadat hij weer terugkeerde naar het metrostation waar hem dit eerder was verboden.

Het gebruik van mondkapjes is ook na volgende week in de ov-rijtuigen verplicht. Het mondkapje mag op de stations wel af. Hier hebben de handhavers vrijdag ook voor gewaarschuwd.


Door: ANP | Foto: Nieuws op Beeld