Dagblad010 | Spandoeken tegen nieuw stadion bij bedrijf van investeerder
mainImage

Spandoeken tegen nieuw stadion bij bedrijf van investeerder

15 mei 2021, 15:26 uur
Rotterdam & Regio, IJsselmondeNieuws, NieuwsopBeeld

Supporters van Feyenoord die tegen de bouw van een nieuw stadion zijn hebben gisteravond hun ongenoegen over dit voornemen geuit met een spandoek bij de ingang van de bedrijven van Alexander van der Lely in Maassluis.

De demonstratie duurde kort en leidde niet tot escalatie. Kort voor de coronacrisis protesteerden de supporters voor het laatst tegen de stadionontwikkelingen. Toen moest de directie van de voetbaltak van Feyenoord het met spandoekteksten ontgelden bij de ingang van het Maasgebouw.

Van der Lely behoort tot één van de grotere geldleners voor het nieuwe stadion. Hij maakt deel uit van de bemiddelde groep ‘Vrienden aan de Maas’, een speciaal voor de komst van een nieuw stadion opgericht investeringsclubje.

Veel van hen zijn ook terug te vinden in de ‘Vrienden van Feyenoord’, die destijds 30 miljoen in de bedrijfstak betaald voetbal staken. Zij zijn voor ongeveer 48% eigenaren van Feyenoord. Ook de Vrienden van Feyenoord hebben het protest van de Feyenoord-supporters over een nieuw stadion al eens voor hun kiezen gehad. Vooral op socialmedia.

Het verwijt dat de supporters Van der Lely maken is dat hij als eigenaar van een stuk grond op de Korte Stadionweg - op de plek waar het nieuwe stadion moet komen - in hun ogen belang heeft bij de bouw. In de richting van de Vrienden van De Kuip heeft Van der Lely dat eerder al eens ontkend. Hij zei alleen te willen helpen, maar wilde dat in het supportersblad Hand in Hand niet toelichten.

Eerder schreef raadslid Van der Velden (PvdD) over deze kwestie: ‘’De Stichting Gebiedsontwikkeling aan de Maas, kortweg Stigam, heeft geen geld. Het gaat lenen bij de BGN-bank als het bestemmingsplan wordt vastgesteld. Ze leent nu óók geld bij een commerciële partij, die een hypotheek op de grond heeft verkregen: Weverskade B.V.’’

Van Weverkade B.V. is Van der Lely eigenaar.