Dagblad010 | Stenen door ruiten van woning persfotograaf Joey Bremer
mainImage

Stenen door ruiten van woning persfotograaf Joey Bremer

15 mei 2021, 21:45 uur
Rotterdam & Regio, IJsselmondeNieuws

De ruiten van een woning van persfotograaf Joey Bremer in Vlaardingen zijn vrijdagavond bekogeld met stenen. Volgens de politie vlogen er rond 21.00 uur meerdere stenen door de ramen. Niemand raakte gewond. "Maar de schrik zit er goed in", meldt de politie. Een van de stenen vloog door de ruit van de slaapkamer van Bremers moeder. 

Getuigen zagen twee personen in donkere kleding wegrennen. De fotograaf heeft al langer last van bedreigingen. De politie onderzoekt of die iets met het incident van vrijdagavond te maken hebben.

"Journalisten moet zonder gevaar hun werk kunnen doen en de privésituatie mag natuurlijk ook niet onder de aard van het werk leiden", staat in een bericht van de politie. De politie geeft dan ook samen met het Openbaar Ministerie hoge prioriteit aan de opsporing en vervolging in gevallen van agressie en geweld tegen journalisten.

Joey Bremer zou al een week worden bedreigd door Feyenoord-fans. Zij zijn boos vanwege de foto's van Bremer die hij maakte van een supportersbijeenkomst voorafgaand aan de wedstrijd Feyenoord-Ajax in Vlaardingen. Bremer werkt onder meer voor RTV Rijnmond en De Telegraaf.


Door: ANP | Foto: Politie