Dagblad010 | Tóch twee banen bij verkeersbeperkingen Haringvlietbrug
mainImage

Tóch twee banen bij verkeersbeperkingen Haringvlietbrug

5 augustus 2021, 18:01 uur
Rotterdam & Regio, IJsselmondeNieuws, NieuwsopBeeld, Echwel Rotterdam

Het begin van de verkeersbeperkingen op de Haringvlietbrug zijn opnieuw uitgesteld, dit keer van 9 naar 23 augustus. Reden voor het uitstel is dat er is besloten het verkeer in beide richtingen niet over één baan, maar twee versmalde banen te laten gaan gedurende de werkzaamheden. De voorbereidingen daarvoor kosten extra tijd, schrijft minister Cora van Nieuwenhuizen aan de Tweede Kamer.

De geplande verlaging van de maximumsnelheid van 100 naar 50 kilometer per uur blijft ongewijzigd, aldus de bewindsvrouw.

De brug in de A29 is een belangrijke verbinding tussen Zuid-Holland, Zeeland en Noord-Brabant. Er is onderhoud nodig aan de brug omdat deze er slecht aan toe is. "Zonder aanvullende maatregelen wordt de kans steeds groter dat er een klem of plaat loskomt van de brug", zei Rijkswaterstaat in juni. In 2023 moet er een permanente oplossing komen voor het probleem. Tot die tijd gelden de beperkingen.

De plannen om in elke richting maar één baan open te hebben leidden tot verzet. Ruim 10.000 mensen tekenden een petitie tegen het plan. Ook gemeenten in het gebied spraken zich ertegen uit.

Eerder liet van Nieuwenhuizen weten dat de verkeersbeperkingen tijdens de avondspits voor ruim een uur vertraging zouden gaan zorgen.


Door: ANP | Foto: Google Maps