mainImage

Terug van weggeweest: de sfeervolle kerstmarkt in Overschie

5 december 2022, 14:56 uur
Rotterdam & Regio, IJsselmondeNieuws, Echwel Rotterdam

Bewoners hebben ’m echt gemist: de traditionele kerstmarkt. Deze is er vrijdag 16 december weer! Ontmoet elkaar in het pittoreske hart van Overschie in de Overschiese Dorpsstraat. Hier fonkelen vanaf begin december de kerstlichtjes.

Vrijdag 16 december staat er maar liefst 250 meter aan kramen met mooie, leuke en lekkere spullen. Onder het genot van een gratis oliebol en een glas glühwein of chocomelk kunnen bewoners bijpraten.

''Iedereen kan elkaar ontmoeten in een fijne dorpssfeer'', vertelt Ger Vroegindeweij van Museum Overschie die een bewonersinitiatief indiende. ''De markt heeft een bijzondere functie in de buurt. Het is hartstikke gezellig en we zijn zo blij dat het weer kan. Het museum en de Stichting Grote Kerk organiseren de markt al jaren. Door corona kon het twee keer niet doorgaan. Veel mensen hebben al laten weten dat ze ernaar uitkijken. En de Overschiese Dorpsstraat is van de Hoge Brug tot aan Theater In de Lugt prachtig verlicht.''

Er treden koren op en ook in De Grote Kerk, die de deuren opent, is kerstmuziek te horen. De kerstmarkt is van 17.00 tot 20.00 uur. Het Museum Overschie is tijdens de kerstmarkt open. Er zijn nog kramen verkrijgbaar. 


Foto: Ingezonden