mainImage

Tientallen aso's vernielen terras van Huismeester op Meent

20 oktober 2021, 23:27 uur
Rotterdam & Regio, IJsselmondeNieuws, Echwel Rotterdam, NieuwsopBeeld

Een groep aso's heeft woensdagavond het terras van horecagelegenheid De Huismeester op de Meent in Rotterdam vernield. Op beelden op sociale media lijkt het om een groep van zo’n twintig man te gaan. Volgens de horecagelegenheid gaat het om aanhangers van Feyenoord. Eén iemand is gewond geraakt en moest naar het ziekenhuis.

De aangerichte schade is groot. De zaak was open toen het gebeurde. De gasten zijn opgevangen. De daders vluchtten toen de politie aankwam. Eén persoon is aangehouden. ‘’Er ligt heel veel glas en er vlogen stoelen door de lucht’’, vertelt eigenaar Thijmen van den Ende, die de zaak kort voor de eerste lockdown overnam. ''We houden toch allemaal zo van die club hé? Maar een terras slopen in julie eigen bloedmooie stadje is niet zo netjes toch?!''

‘’Er zou in groepsapps rondgaan dat hier supporters van FC Union Berlin zouden zitten’’, kwam de horecaondernemer achter. Feyenoord speelt morgen een wedstrijd tegen de Duitse profvoetbalclub in De Kuip. Er zouden al Duitse supporters in de stad aanwezig zijn. ‘’In werkelijkheid bleek het om de staff en de boardroom te gaan.’’ In totaal waren er zo'n 25 mensen van de clubleiding in het tapararestaurant. De agressie van de Feyenoorders in het restaurant zou voornamelijk gericht zijn op clubbazen Dirk Zingler en Oskas Kosche.

De politie roept getuigen op zich te melden en is op zoek naar camerabeelden. 


Foto: Huismeester