mainImage

Toekomst PVV Rotterdam onzeker door tekort aan kandidaten

Maurice Meeuwissen
19 oktober 2021, 09:46 uur
Rotterdam & Regio, IJsselmondeNieuws

door Jim Friederich

Het is nog maar zeer de vraag of de PVV volgend jaar kan meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Rotterdam. De eenmansfractie van Maurice Meeuwissen kampt met een groot tekort aan kandidaten. Er is vrijwel niemand. Als de PVV volgende week geen tien kandidaten heeft is het over en uit met de partij na de stembusgang in maart volgend jaar.

Meeuwissen, die de afgelopen vier jaar voornamelijk campagne voerde via Twitter, roept zijn Rotterdamse volgers op zich te melden. Ondanks dat de partij vrijwel geen kandidaten kan vinden liggen de ambities nog steeds hoog: ‘’We verwachten groter te worden dan politiekcorrect Leefbaar. Daarom hebben we nog veel kieslijst kandidaten nodig’’, twittert een hoopvolle Meeuwissen dinsdagochtend nog.

Met veel bombarie kondigde partijleider Geert Wilders in 2018 bij de Essalam Moskee op Rotterdam-Zuid aan mee te zullen doen met de verkiezingen in Rotterdam. Deze lokale afdeling moest zijn paradepaartje worden. Wilders stelde zijn beoogd lijsttrekker voor, maar al na één dag ging dat mis toen bleek dat Géza Hegedüs er extreemrechtse ideeën op nahield en een holocastontkenner publiekelijk feliciteerde. Uit nood werd Maurice Meeuwissen tot lijsttrekker benoemd.

De PVV behaalde één zetel. Niet veel later stapten meerdere Rotterdamse PVV’ers uit de partij wegens gedoe om geld. Ook Wilders trekt zijn handen er al snel vanaf. Het politieke niveau van de PVV in Rotterdam bleek de afgelopen raadsperiode bijzonder laag te zijn.

De bedenkelijke uitspraken, voorstellen en tweets van raadslid Meeuwissen konden vaak, binnen en buiten de Rotterdamse raad, op veel kritiek rekenen.