mainImage

Verbinding Hoek van Holland-Maasvlakte moet blijven

16 oktober 2021, 13:04 uur
Rotterdam & Regio

Er moet een waterverbinding blijven tussen Hoek van Holland en de Maasvlakte. Dat besluit van de gemeenteraad van Rotterdam werd donderdag unaniem aangenomen. Men vindt de verbinding van groot belang voor de doelstelling van Hoek van Holland als vierseizoenenbadplaats zoals die in de toeristische visie is vastgelegd. Ruim 75% van de over- en rondvaarders is toe te schrijven aan recreatie.

De RET kon de huidige Fast Ferry niet meer laten varen tegen de oude prijs. Per 1 januari 2022 gaat het vervoer van personen (voornamelijk mensen die op de Maasvlakte werken) per bus. In de meeste gevallen op afroep. Het traject is gegund aan EBS, dat het vervoer over land gaat verzorgen tussen metrostation Vlaardingen Oost en een drietal vaste halteplaatsen aan de Antarcticaweg en in de Pistoolhaven op de Maasvlakte. Het wordt ook mogelijk om in Brielle op- en uit te stappen.

Om het recreatievervoer in tact te houden moet mobiliteitswethouder Bokhove nu in opdracht van de gemeenteraad op zoek naar een nieuwe partner voor het vervoer over water. De nieuwe aanbesteding (naar EBS) blijkt binnen de beschikbare middelen afgesloten te zijn en er is nu budget over. Dat kan overgeheveld worden naar de uitvoeringsmiddelen voor de TROP (Toeristische Visie).