Dagblad010 | Vrienden aan de Maas komen niet naar stadhuis
mainImage

Vrienden aan de Maas komen niet naar stadhuis

17 juni 2021, 17:54 uur
Rotterdam & Regio

De Vrienden aan de Maas, die als zakenmensen bereid zijn te investeren in het nieuwe Feyenoord-stadion en zich hebben verenigd in de vennootschap VadM B.V. - met Van der Lely uit Maassluis als grootste geldschieter - komen dit vrijdag op uitnodiging van burgemeester Aboutaleb niet toelichten op het stadhuis. Zij geven als reden op: ‘’de recente gebeurtenissen.’’ Daarmee doelen ze op enkele huisbezoeken van een groep tegenstanders van het nieuwe stadion. 

De VadM B.V. beperkt zich tot een schriftelijke verklaring, zegt 30 miljoen in het nieuwe stadion te willen steken, gebruikt daarvoor de term ‘’intentie’’, en zegt te spreken uit naam van 20 investeerders. 

‘’Onder normale omstandigheden hebben de Vrienden aan de Maas een positief gevoel dat de doelstelling om 40 miljoen EUR bijeen te brengen haalbaar is, maar door de recente ontwikkelingen zal dat langer duren dan gepland. We maken met de werving nu even een pas op de plaats totdat de veiligheid en het democratisch proces hersteld is’’, laat men weten.

Om de doelstelling – een nieuw Feyenoord-stadion – te realiseren vinden de investeerders ‘’het heel belangrijk dat de gemeenteraad een positief besluit neemt over de plannen van Feyenoord City om zo een positief sentiment te creëren en ook het vertrouwen te geven dat de gemeente Rotterdam haar toezegging nakomt’’, staat in de verklaring.

Het wegblijven van de Vrienden aan de Maas, maar vooral het weigeren van hun toelichting met welke zakelijke bedoeling zij investeren, wordt momenteel op de sites van de tegenstanders van een nieuw stadion ernstig bekritiseerd.