Dagblad010 | VVD: weer volop fouilleren na fatale steekpartij Beverwaard
mainImage

VVD: weer volop fouilleren na fatale steekpartij Beverwaard

30 juli 2021, 08:54 uur
Rotterdam & Regio, IJsselmondeNieuws, Echwel Rotterdam, NieuwsopBeeld

Een in-en-in trieste gebeurtenis, maar toch één die niet op zichzelf staat. Zo omschrijft raadslid Pascal Lansink-Bastemeijer van de VVD de situatie gisteren in Rotterdam-Beverwaard. Een 15-jarige jongen kwam daar door messteken om het leven. Het wordt wat de liberalen betreft weer tijd om het aantal preventieve fouilleracties flink op te voeren.

De aantallen steekincidenten, met name onder tieners, in Rotterdam zijn om te huilen. Vorig jaar was de stad nog koploper als het gaat om het aantal steekpartijen. Uit cijfers van de politie blijkt dat het aantal delicten door minderjarigen tussen de 12 en 17 jaar de afgelopen twee jaar verdubbelde.

Een bijzonder hardnekkig probleem waar maar één oplossing voor lijkt te zijn: zakken leegmaken als een handhaver in het openbaar daarom vraagt. Dat werd het afgelopen anderhalf jaar vanwege het coronavirus veel minder gedaan.

Bij een op de vier steekincidenten is de verdachte minderjarig. Ook afgelopen jaar ging het meerdere malen mis, waarbij het slachtoffer of de dader vaak onder de 18 jaar is.

Lansink-Bastemeijer wil van burgemeester Aboutaleb weten wanneer hij van plan is om de acties te intensiveren. Verder wil het VVD-raadslid weten wat de burgemeester nog meer van plan is om het stijgend aantal delicten onder jongeren te doorbreken.

Burgemeester Aboutaleb heeft nog niet gereageerd op de vragen van het raadslid.


Foto: Nieuws op Beeld