Dagblad010 | 'Waarom greep politie niet in bij spuwende demonstranten?'
mainImage

'Waarom greep politie niet in bij spuwende demonstranten?'

Raadslid Meeuwissen
15 mei 2021, 19:50 uur
Rotterdam & Regio

De Rotterdamse PVV wil volgende week donderdag uit de mond van burgemeester Aboutaleb horen waarom de politie op 11 mei niet heeft ingegrepen toen ‘’een grote groep islamaanhangers’’ bij een door Nida georganiseerde demonstratie willekeurige omstanders in het gezicht spuugde en “allahoe akbar” riep. Raadslid Meeuwissen heeft er een debat over aangevraagd tijdens de eerstkomende actualiteitenraad.

‘’Burgemeester Aboutaleb is zeer strikt qua coronahandhaving en nota bene lid van het OMT. Het spugen naar mensen is in deze tijd van corona ons inziens een ernstig misdrijf in de categorie van toebrengen van ernstig lichamelijk letsel of zelfs poging tot moord’’, aldus Meeuwissen, die zich verder afvraagt of Rotterdam – dat de komende weken wereldwijd in het teken van het Eurovisie Songfestival – de veiligheid van Songfestivalgangers wel kan garanderen. ‘’In het bijzonder die van de Israëlische delegatie.’’

De PVV is van mening dat het antisemitisme in deze raadsperiode (2018-heden) steeds verder de spuigaten uitloopt en refereert daarbij aan de recente vernielingen van een Israëlische begraafplaats in Kralingen, waarover Leefbaar Rotterdam in het verweer kwam.