Dagblad010 | Weer beveiliging bij stadhuis bij gesprek over Feyenoord
mainImage

Weer beveiliging bij stadhuis bij gesprek over Feyenoord

24 juni 2021, 19:55 uur
Rotterdam & Regio, IJsselmondeNieuws, NieuwsopBeeld

Rondom het Rotterdamse gemeentehuis staat donderdagavond opnieuw mobiele eenheid opgesteld. Er is deze avond op het stadhuis een commissievergadering over de ontwikkeling van Feyenoord City. De algemeen directeur van Feyenoord, Mark Koevermans, is onder bewaking het gebouw binnengegaan.

De gesprekken over de ontwikkeling van dit nieuwe stadioncomplex dat ook de thuishaven moet worden van Feyenoord, werden eerder ook al gevoerd onder beveiliging. Daarvoor werd een eerder gepland gesprek tussen de directie van voetbalclub Feyenoord en de gemeente Rotterdam afgelast door burgemeester Ahmed Aboutaleb, na signalen van bedreigingen en intimidatie. Ook inspreekmomenten werden opgeschort.

Ook zocht een aantal aanhangers van de Rotterdamse voetbalclub eerder op intimiderende wijze meerdere voorstanders van Feyenoord City thuis op. Architect Ard Buijsen was een van de slachtoffers. Volgens het AD en RTV Rijnmond, die spraken met goed ingevoerde bronnen, hebben ook enkele investeerders de afgelopen tijd te maken gehad met bedreigingen en intimidatie geuit door tegenstanders van Feyenoord City. Ook bij Koevermans zouden de tegenstanders zijn langsgegaan.

Voor bedreiging van raadsleden over de kwestie is eerder een 34-jarige man aangehouden. De verdachte is vrijdag voorgeleid door de officier van justitie aan de rechter-commissaris. Die besloot dat de man zijn proces in vrijheid mag afwachten, hoewel daar volgens de rechtbank veel voorwaarden aan zijn verbonden, zoals contactverboden.


Door: ANP