Dagblad010 | Wie wordt de Klimaatburgemeester van Rotterdam?
mainImage

Wie wordt de Klimaatburgemeester van Rotterdam?

23 juli 2021, 00:18 uur
Rotterdam & Regio, IJsselmondeNieuws, Echwel Rotterdam

Het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat is op zoek naar Nederlanders die zich al inzetten voor een beter klimaat. Ook in Rotterdam zoeken zij een ‘klimaatburgemeester’ en dan moet men niet voor de hand liggend denken aan wethouder Arno Bonte, niet aan professor Jan Rotmans en ook niet aan GroenLinks fractievoorzitter Lies Roest.

Er wordt gezocht naar een (nog onbekende) Rotterdammer die zich inzet voor een beter klimaat door zijn eigen levensstijl aan te passen. Dat kan iets groots zijn of klein. Goedkoop of duur. Van je huis laten isoleren, tot minder voedsel verspillen. Of ben je juist een klimaatactie gestart in de straat of wijk met de buren?

In de week van 28 oktober spelen de Klimaatburgemeesters een belangrijke rol om de rest van Nederland te inspireren zich ook in te zetten. Dan start de allereerste Nationale Klimaatweek. In die week (die loopt t/m 5 november) laten men zien wat er in Nederland allemaal al gebeurt, maar ook wat er nog nodig is om de klimaatdoelen van 2030 te halen. Rotterdammers kunnen zich voor die titel opgeven via www.iedereendoetwat.nl/NKW