Dagblad010 | Wielerbond enthousiast over Tourstart Rotterdam en Den Haag
mainImage

Wielerbond enthousiast over Tourstart Rotterdam en Den Haag

9 april 2021, 15:06 uur
Rotterdam & Regio, Den Haag & Regio, IJsselmondeNieuws, NieuwsopBeeld

De Nederlandse wielrenunie is enthousiast over de kandidaatstelling van Rotterdam en Den Haag voor de start van de Tour de France in 2024 of 2025. "Het is een mooie kans om de wielersport breed onder de aandacht te krijgen", zegt directeur Thorwald Veneberg van de KNWU. "De maatschappelijke waarde van zo'n evenement is voor ons het belangrijkst. De fiets en het stimuleren van de sport staan centraal. We zijn ook heel benieuwd naar de side-events, zoals de activiteiten op scholen."

De wielerbond heeft onlangs zelf de eerste versie van een bidboek voor het 'Super WK wielrennen' ingediend bij de mondiale bond UCI. Het betreft de organisatie van een WK voor alle fietsdisciplines in 2027 in Nederland ter ere van het 100-jarige bestaan van de KNWU. De provincies Gelderland, Noord-Brabant en Limburg doen mee aan het ambitieuze project. "Ik weet niet wanneer de Franse Tourorganisatie ASO een besluit neemt over het bid voor het Grand Départ, maar tegen die tijd zullen we wel de plannen op elkaar moeten afstemmen", aldus de directeur.

Rotterdam schat de totale kosten van het project op 22 miljoen euro. Den Haag draagt daar 6 tot 7 miljoen aan bij. Het zou de zevende keer zijn dat Nederland de start van de Ronde van Frankrijk organiseert. "Het kost best veel geld, maar zolang het naar de wielersport gaat, ben ik blij. Het geld wordt besteed aan verantwoorde maatschappelijke projecten."


Door: ANP | Foto: ANP