Drie teams van Rotterdam Fund Racers hebben donderdag deelgenomen aan Alpe d’HuZes en gezamenlijk het recordbedrag van € 205.194,- bij elkaar gebracht. De negentwintig teamleden zijn in totaal 98 keer de berg op gefietst en twee keer op gelopen. Vele sponsoren hebben de teamleden via de deelnemerspagina van Alpe d’HuZes persoonlijk gesteund of een financiële bijdrage geleverd aan één van de georganiseerde fundraise-activiteiten.

De Stichting Rotterdam Fund Racers, een initiatief van enkele vrienden en bevriende relaties uit het Rotterdamse bedrijfsleven, heeft zich ten doel gesteld vanuit het hart van de samenleving iets terug te doen vóór de samenleving. Speerpunt van de stichting is de jaarlijkse deelname aan Alpe d’HuZes. Voorafgaand aan de Alpe d’HuZes zijn meerdere activiteiten georganiseerd om geld op te halen ten bate van Alpe d’HuZes en enkele zelf gekozen lokale goede doelen. Zo heeft de golfdag bij Golf & Country Club Capelle aan den IJssel op woensdag 16 mei € 47.200,- opgebracht voor Familiehuis Daniel den Hoed en het Walking Charity Dinner bij Muller & Co Brasserie Wijnbar (Berkel & Rodenrijs) op dinsdag 29 mei € 7.500,- voor Hospice Lansingerland.

Onder het motto ‘Hand in Hand, Vastberaden’ streeft de stichting ernaar zoveel mogelijk positieve krachten en initiatieven te bundelen om op sportieve wijze maatschappelijke verantwoordelijkheid in Rotterdam te nemen. Het bestuur van de stichting bestaat uit: Ruud Maaskant (Jordex Shipping & Forwarding – Rhoon), Thomas Wortelboer (Rabobank Rotterdam – Rotterdam), Mark van Son (Aafje Hulpthuis – Barendrecht), Norbert de Boer (Fundament Advies – Bergschenhoek) en Lars van den Broek (36 Cycling – Moordrecht).

Ook na de deelname van Alpe d’HuZes blijft Stichting Rotterdam Fund Racers zich inzetten voor het goede doel. Op zondag 1 juli wordt de Jordex Fund Racing Tour verreden met een fietstocht door het mooie natuurgebied in de nabije omgeving van Rhoon. Kosten voor deelname bedragen € 100,- waarbij geldt dat de opbrengst naar KWF Kankerbestrijding zal gaan. Op zondag 26 augustus wordt samengewerkt met Porsche Rotterdam en kunnen hobby wielrenners deelnemen aan de Porsche Rotterdam Cycling Tour 2018 onder begeleiding van Michael Boogerd, Chantal Blaak en Maarten den Bakker. Opbrengst van deze fietsclinic wordt verdeeld onder KWF Kankerbestrijding en Stichting Zeldzame Ziekten Fonds.

Print Friendly, PDF & Email