Het Rotterdams Philharmonisch Orkest zet de komende tijd grote paarse luisterstoelen op belangrijke plekken in de stad. Voorbijgangers kunnen er even naar muziek luisteren. Het orkest viert dit jaar zijn honderdjarig bestaan en wil op die manier de Rotterdammer en bezoekers van de Maasstad ‘ontmoeten’.

De eerste stoel staat vanaf maandag bij het Centraal Station. Daarna volgen onder meer de Doelen, Zuidplein, Markthal en Centrale Bibliotheek. De grote paarse stoelen bevatten geluidsboxen. Voorbijgangers kunnen gaan zitten om muziek uit het repertoire van het orkest te horen, zoals werken van Beethoven, Mahler en Sjostakovitsj.

Behalve de Luisterstoel brengt het feestjaar ook de terugkeer van alle vier nog levende oud-dirigenten naar Rotterdam, de jubileumtournees langs de belangrijkste podia en festivals van Europa en de start van een educatief programma voor de hoogste groepen van het basisonderwijs en de brugklassen. Bovendien ontvangt het orkest het hele jaar lang honderd bewoners uit steeds een andere wijk van Rotterdam bij zijn concerten in de Doelen.

Reageer op dit artikel

Bron: ANP

Elke avond het laatste nieuws uit Rotterdam? Gratis abonneren!