De hoogbouw en de gezelligheid in het centrum van Rotterdam, jarenlang een bijna onbereikbare gedachte, dragen bij tot de toenemende populariteit van de havenstad en de aantrekkende economie. Deze week werd bekend dat Rotterdam inmiddels de achtste plaats bezet in de top tien van de ‘Large European Cities of the Future 2018/2019’ op de Foreign Direct Investment Index. Het is de gezaghebbende ranglijst van het internationale

‘’Toch is het voor de stad geen gelopen race. De internationale concurrentie tussen steden neemt toe. Wereldwijd zullen steden de komende jaren meer tijd en geld vrijmaken voor economische ontwikkeling en voor de acquisitie van buitenlandse investeringsprojecten. Dat geldt met name voor steden en landen in Azië, Latijns-Amerika en Afrika. Als Rotterdam wil blijven meespelen in concurrentie met West-Europese steden dan zullen we als stad echt moeten opschalen,” stelt Jeroen Kuyper, directeur Rotterdam Partners, een maand voordat de Rotterdammers naar de stembus gaan.

De populariteit van Rotterdam is ook te zien in het toenemend aantal expats dat zich meldde bij het Rotterdam Expat Centre. Ruim 1360 nieuwe expats werden hier in 2017 ingeschreven in Rotterdam, een paar honderd meer dan het jaar ervoor. Eerder werd al bekend gemaakt dat ook het toerisme in de Maasstad in 2017 weer steeg. Ruim 1,1 miljoen hotelgasten deden de stad aan, tien procent meer dan het jaar ervoor.

Print Friendly, PDF & Email

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rotterdam? Gratis abonneren!