RKC Waalwijk heeft in Rotterdammer Hans de Koning een opvolger gevonden van de ontslagen trainer Peter van den Berg. De oud-doelman van AZ’67 en FC Twente ondertekende maandag een contract tot het einde van het seizoen bij de nummer vijftien van de Jupiler League. De clubleiding hoopt dat De Koning (57) er alsnog in slaagt om RKC richting de play-offs voor promotie naar de eredivisie te leiden.

”Met Hans stellen we een zeer ervaren coach aan, die in het verleden heeft bewezen in korte tijd een elftal te kunnen laten presteren met attractief voetbal”, zegt algemeen directeur Frank van Mosselveld. ”Meest recente voorbeeld is de promotie met Go Ahead Eagles vanuit een nagenoeg uitzichtloze positie. Ook wij hebben nog steeds de doelstelling om de play-offs te halen en denken met deze trainer daar de juiste man voor binnen te halen.”

De Koning stapte in februari 2016 in bij Go Ahead en leidde de club naar de eredivisie. De Rotterdammer werd een jaar later ontslagen toen de ploeg uit Deventer onderaan de ranglijst bungelde. Zijn opvolger Robert Maaskant wist degradatie niet te voorkomen.

Bron: ANP

Print Friendly, PDF & Email