Op zijn afscheid als directeur-voorzitter van concert- en congresgebouw de Doelen heeft Gabriël Oostvogel gisteravond de Rotterdammert ontvangen uit handen van burgemeester Ahmed Aboutaleb. Met de onderscheiding eert de stad professionals die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor Rotterdam en de Rotterdammer. Samen met mededirecteur Anton Vliegenthart verzelfstandigde hij de organisatie. Andere mijlpalen waren in 2009 de renovatie van de Grote Zaal, en in 2016 de viering van het 50-jarig jubileum van het Doelen-gebouw, dat Oostvogel ‘het kroonstuk van de Wederopbouw’ heeft genoemd.

Burgemeester Ahmed Aboutaleb: ‘’De Doelen die jij achterlaat wil geen artistiek bastion zijn, maar een open huis voor álle bevolkingsgroepen, en wil iedereen wat moois bieden. De Doelen is verbonden met Rotterdam, en met de Rotterdammers. Voor je vakkundige inzet, je betrokkenheid en indrukwekkende staat van dienst is de stad je zeer dankbaar.’’

De Rotterdammert is een bronzen penning. Op de voorzijde staat het gemeentelijke wapen met ‘Sterker door Strijd’ en de naam van de onderscheiding zelf. De achterzijde toont de Rotterdamse skyline, de naam van de ontvanger, de uitreikingsdatum en daaronder ‘Als dank voor uw grote inzet voor de stad Rotterdam’.

Print Friendly, PDF & Email