Op zijn afscheid als algemeen directeur van het Maritiem Museum Rotterdam heeft Frits Loomeijer vandaag de Rotterdammert ontvangen.
Met deze onderscheiding eert de stad professionals, die zich intensief hebben ingezet voor Rotterdam en zich daarbij zeer verdienstelijk hebben gemaakt.
Tijdens de drukbezochte afscheidsreceptie in het Maritiem Museum werd Frits Loomeijer, die deze maand 65 jaar wordt en met pensioen gaat, verrast met een cadeau van de stad. Namens het stadsbestuur overhandigde wethouder Adriaan Visser (o.a. Haven) hem de bronzen penning.

”Je hebt het museum in de stad gepositioneerd als een populaire attractie en een gerenommeerd maritiem instituut zonder afstand te doen van de primaire museumtaken als collectiebeheer en het bezig zijn met maritieme historie”, sprak wethouder Visser. ”Je bent ook steeds meer de verbinding gaan zoeken met het technisch onderwijs en de maritieme industrie. De samenwerking met het Research Centre Modern Maritime History Van de Erasmus Universiteit is daar een mooi voorbeeld van.”

De jarenlange inspanningen van Loomeijer en zijn museumteam werden op 18 mei van dit jaar beloond met de Museumprijs 2018. ”Je won deze prestigieuze publieksprijs, omdat het museum volgens de vakjury ‘midden in de huidige tijd staat, een zeer divers publiek weet aan te trekken en erin slaagt techniek toegankelijk te maken voor jong en oud”, vond Visser.

Frits Loomeijer (links) ontvangt de Rotterdammert uit handen van wethouder Adriaan Visser (rechts)

 

Print Friendly, PDF & Email