Roy Kortsmit is bezig aan zijn laatste seizoen bij Sparta. Dat bevestigt de 25-jarige doelman aan Voetbal International. “Ik heb de intentie na dit seizoen een mooie stap te maken”, draait Kortsmit er niet omheen. “Dat weet de club ook, het is geen geheim. Ik denk dat dit het juiste moment is. Ik loop bijna tien jaar bij Sparta rond, heb hier mijn kans gekregen in de Jupiler League, ben kampioen geworden, heb een goed eerste Eredivisie-seizoen gehad en ben 25.”

“Na één jaar eredivisie weggaan, vond ik te vroeg. Ik moet ook eerlijk zijn, er was nog niet veel te kiezen. Ik was nog niet goed genoeg, moest de stijgende lijn doortrekken en zorgen dat ik er straks klaar voor ben. Ik denk dat ik me dit seizoen tot nu toe goed verder ontwikkel.”

Kortsmit verlengde aan het begin van dit seizoen contract tot medio 2019. “Bewust, Sparta mag wat ontvangen voor me”, zegt hij. “Ik vind het best moeilijk om te zeggen, maar ik zal niet bij Sparta blijven. Daar is geen discussie over, dat is de afspraak. Na dit seizoen ben ik weg.”

Print Friendly, PDF & Email

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rotterdam? Gratis abonneren!