Het aantal reizigers dat het tweede kwartaal van dit jaar gebruik heeft gemaakt van Rotterdam The Hague Airport, is wederom gestegen. De luchthaven van Rotterdam en Den Haag wist ruim tien procent meer reizigers te trekken. Dit meldt het CBS.

In het tweede kwartaal van 2018 vlogen ruim 21,2 miljoen passagiers van en naar Nederland, een stijging van 4 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2017. Alle vijf de nationale luchthavens kregen dit kwartaal meer passagiers te verwerken. Maastricht Aachen Airport groeide het meest.

Amsterdam Schiphol zag in het tweede kwartaal van 2018 bijna 18,8 miljoen passagiers aankomen en vertrekken, 3,3 procent meer dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Al sinds het derde kwartaal van 2010 groeit het aantal passagiers op Schiphol. De groei van 3,3 procent is echter de kleinste groei sinds het vierde kwartaal van 2013.

Het aantal vluchten van en naar Schiphol daalde voor het eerst sinds het eerste kwartaal van 2013 licht. In het tweede kwartaal van 2018 vonden 0,8 procent minder vliegtuigbewegingen plaats dan in het tweede kwartaal van 2017. Hierbij gaat het voornamelijk om bewegingen binnen het handelsverkeer. Met bijna 497 duizend vliegtuigbewegingen zat Schiphol vorig jaar al bijna tegen de wettelijke bovengrens aan van 500 duizend vliegbewegingen per jaar tot en met 2020. Hierdoor is er op dit moment weinig ruimte voor groei.

Print Friendly, PDF & Email