De Stichting Sunday Foundation van de Rotterdamse tv-presentator Sander de Kramer heeft diep in de jungle van Sierre Leone weer een school kunnen bouwen voor tweehonderd kinderen die vanwege de verre afstanden en het ontbreken van vervoer geen onderwijs konden genieten. ‘’De dichtstbijzijnde school was op negen kilometer loopafstand’’, aldus De Kramer. ‘’Voor piepjonge kinderen veel te gevaarlijk en dan moet je denken aan spinnen en slangen.’’

De Kramer heeft Sunday Foundation opgericht samen met de journalist Hugo Borst en dankzij vele geslaagde acties zijn er de laatste tien jaar al diverse scholen gebouwd voor kansarme kinderen in Sierre Leone. Een van de ondersteuners is het schoenenmerk Cruyff Classics. Ooit liet De Kramer boven een door lepra geteisterd gebied in Madagaskar een vliegtuigje vliegen vol met voetbalschoenen om een wens van de lokale bevolking in vervulling te laten gaan.

Sander de Kramer, die de uitvinder is van de Daklozenkrant, kwam in contact met dit Afrikaanse land tijdens een van zijn reportages over de burgeroorlog en werd geraakt door de vele weeskinderen, die om te overleven in diamantmijnen werkten.

 

Print Friendly, PDF & Email