Donderdag 6 september wordt het dubbeldikke Abe Lenstra Scheurkalenderboek gepresenteerd. Freek de Jonge overhandigt het aan de dochter van de legendarische Friese voetballer van het Nederlands elftal, die in 1985 op 65-jarige leeftijd overleed.

Op weg naar zijn 100e verjaardag (in 2020) is er vanaf september in het museum van Heerenveen een expositie. In het Scheurkalenderboek vindt men twintig handgeschreven brieven van onder meer de Oranje-spelers Kees Rijvers en Frans de Munck, journalist Herman Kuiphof en oud-bondscoach Elek Schwartz.

Er is verder een herdenkingspagina van Riemer van der Velde, de oud-voorzitter van Heerenveen, de handgeschreven brief waarmee Abe zichzelf op de transferlijst zet, de officiële brief van het bestuur van SC Enschede dat vindt dat Abe ‘beter zijn best moet doen’, verder inventariseerde een verzamelaar alle penalty’s die Abe vanaf zijn 14e jaar t/m zijn 53e nam: 86 raak, 12 gemist en de brief van zijn broer Jan, die uit de krant moest vernemen dat zijn broer was overleden. ‘’Ik moest van mijn moeder (92) bellen om te vragen of het waar was dat Abe er niet meer was’’

Print Friendly, PDF & Email