door Michel Streur

De derde wedstrijd van de serie tussen Curaçao Neptunus en Silicon Storks in Den Haag vond zaterdag 2 juni geen doorgang. Het had in de voorgaande nacht en ochtend zo geregend dat het veld onbespeelbaar was geworden. In de aanloop naar de geplande aanvangstijd was er ook sprake van lichte regenval, zodat de pogingen om  het veld weer speelklaar te krijgen mislukten. De ontmoeting vindt nu plaats op dinsdag 19 juni en wordt gespeeld in het Neptunus Familiestadion, omdat er geen lichtinstallatie is op het complex van Storks.

Recaps

Curaçao Neptunus stond op donderdag halverwege de vierde inning achter, maar boekte uiteindelijk een comfortabele 13-4 winst op Silicon Storks in de eerste wedstrijd van de serie van drie. De Rotterdammers  stonden met 1-0 voor, maar Storks kwam tot een rally van vier punten in de eerste helft van de vierde inning. Neptunus antwoordde met zes eigen punten in de tweede helft van dezelfde inning. De thuisploeg voegde daarna nog eens zes punten toe in de volgende vier slagbeurten om overtuigend te winnen. Neptunus kwam tot 11 honkslagen, waaronder vier van Dwayne Kemp, die drie punten binnensloeg en eenmaal scoorde.

Een dag later boekte Curaçao Neptunus een ruime 17-3 winst in 6½ innings tegen Silicon Storks op een regenachtige vrijdagavond in de tweede wedstrijd de series. Aanvankelijk stond Neptunus  opnieuw achter, want Storks scoorde tweemaal in de eerste helft van de eerste inning. Echter, de ploeg van Ronald Jaarsma had twee grote innings met heel veel slaggeweld: De Rotterdamse formatie scoorde zevenmaal in de eerste en negenmaal in de zesde slagbeurt. Neptunus kwam tot 15 honkslagen, waaronder vier van Dwayne Kemp. Een evenaring van het aantal honkslagen van zijn kant in de eerste wedstrijd van donderdagavond.  Diegomar Markwell startte voor Neptunus, stond drie honkslagen toe in vijf Haagse slagbeurten en werd de eerste werper dit seizoen met zes overwinningen.

Komende week staan er voor Curaçao Neptunus geen hoofdklassewedstrijden op het programma  in verband met Europacup verplichtingen.
De European Champions Cup vindt van 6 tot en met 10 juni plaats in het eigen Neptunus Familiestadion. Voor informatie en tickets:  www.neptunussport.com

Print Friendly, PDF & Email