Simon Gustafson kan ondanks de degradatie gisteravond met Roda JC, dat met 1-2 verloor van FC Almere, waarschijnlijk in de eredivisie blijven voetballen. De Zweed staat nog altijd onder contract bij Feyenoord, maar mogelijk maakt hij in de zomer de overstap naar FC Utrecht.

De Telegraafbericht op maandagmorgen: “FC Utrecht heeft grote interesse om Simon Gustafson te halen als middenvelder voor het nieuwe seizoen. De Zweedse nummer tien is op dit moment nog bij Roda JC, maar is verhuurd door Feyenoord. In Rotterdam loopt zijn contract volgend jaar zomer af. Gustafson zal niet meer worden verhuurd. Hij is alleen te koop.”

De krant gaat verder: “Gustafson kwam in de zomer van 2015 naar Rotterdam. Hij kostte zo’n 1,5 miljoen euro, nadat hij op zijn vijftiende als in het eerste elftal van Fässbergs IF debuteerde. Hoewel hij aanvankelijk een sterk begin kende (onder meer betrokken bij vier doelpunten uit tegen sc Heerenveen), raakte hij later weer buiten de basis. Feyenoord besloot Gustafson dit seioen te verhuren voor een jaar aan Roda JC. Bij die club zou hij sowieso niet verder gaan na dit seizoen.”

 

Print Friendly, PDF & Email

Bron: Telegraaf