Het wil in Rotterdam niet erg vlotten met de demonstratiewandelingen. Ook de armoedemars vandaag in het centrum van de stad trok niet meer dan naar schatting 250 deelnemers. Gisteren tijdens de klimaatmars tegen de kolen in de haven slechts honderd. Zelfs het plaatselijke GroenLinks-kopstuk Arno Bonte werd vrijdag bij de start aan de Coolsingel niet waargenomen.

Het doel van de Armoedemars was om goed tot Rotterdam te laten doordringen dat heel veel stadgenoten zwaar in de schulden zitten en hulp nodig hebben. Volgens de cijfers van de kinderombudsman leeft één op de vijf kinderen in Rotterdam op in armoede: zonder brood naar school. Met de verkiezingen in aantocht had de organisatie dus juist iedereen opgeroepen die deze armoede dagelijks voelt. Als de opkomst dan zo laag is, is dit teleurstellend. Maar het kan ook schaamte zijn.

De mars werd zodoende een ‘maatschappelijke wandeling’ en verder een propagandastuntje voor CDA, ChristenUnie-SGP, D66, GroenLinks, NIDA, Partij voor de Dieren, PvdA, SP, 50PLUS, DENK, Stadsinitiatief en BAR, waarvan de meeste hun handtekening hebben gezet onder het manifest dat de tragedie moet kantelen.


Vertegenwoordigers van de FNV Rotterdam


PvdA: vooraan raadslid Engberts in clownspak


Partij voor de Dieren, want ook dieren kunnen lijden door mensenarmoede 

Print Friendly, PDF & Email