De nieuwe snelfietsroute F15 IJsselmonde (tussen Barendrecht, Albrandswaard, Ridderkerk en Rotterdam) biedt forenzen straks een goed alternatief voor de files op de A15, die gebruikt wordt voor relatief korte afstanden voor woon- en werkverkeer.

“Door forenzen een alternatief te bieden, houden we de weg open voor bijvoorbeeld vracht- of bevoorradingsverkeer dat geen alternatief heeft,” vindt gedeputeerde Vermeulen. ‘’Ook voor mensen die gebruik maken van het OV, kan een deel van de snelfietsroute alsnog een goed alternatief zijn voor in ieder geval een deel van hun route, omdat die straks aansluit op het NS-station Barendrecht, de Waterbus richting Dordrecht en Rotterdam en diverse bushaltes.’’

De snelfietsroute F15 IJsselmonde wordt gerealiseerd in een nauwe samenwerking tussen de provincie Zuid-Holland, de gemeenten Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk en de Metropoolregio Rotterdam Den Haag. De Fietsersbond zit aan tafel om mee te denken over de aanpak. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat draagt bij aan de kosten. Naar verwachting zijn de werkzaamheden eind 2020 afgerond.

Print Friendly, PDF & Email