Wat doen Rotterdamse agenten in Apeldoorn? Dat vraagt de SP in schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders. De agenten uit de regio Rijnmond waren betrokken bij een hardhandige arrestatie, die later onterecht bleek. De partij wil dat er excuses gemaakt wordt aan het slachtoffer.

Een zeventienjarige jongen uit Apeldoorn die woensdag onterecht gearresteerd werd, heeft aan zijn aanhouding een hoofdwond overgehouden. Volgens de SP-fractie is een opvallend detail dat er bij de politie-inzet agenten uit het corps Rijnmond betrokken waren. SP-fractievoorzitter Leo de Kleijn vond dit opmerkelijk en heeft hier vragen over gesteld aan het stadsbestuur: ‘Wat doen agenten uit ons corps bij een arrestatie in Apeldoorn? Me dunkt dat ze hier in de stad voldoende werk te doen hebben. Ik wil graag weten of dat vaker voorkomt en in welke gemeentes allemaal, en wat daarvan de redenen zijn.’ Aldus De Kleijn op de SP-website.

Al snel bleek dat de agenten bij de arrestatie de verkeerde persoon te pakken hadden en de jongen werd vrijgelaten. Een ‘sorry’ kon er volgens de SP echter niet van af. De Kleijn: ‘Ik vind dat onbegrijpelijk. De jongen is zich rot geschrokken en behoorlijk gewond geraakt, dus ik vind dat die excuses er – op z’n minst – alsnog moeten komen.’

Print Friendly, PDF & Email

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rotterdam? Gratis abonneren!