Het voornemen van de politie in Rotterdam om als proefproject dure en luxe eigendommen van patsers in te vorderen wanneer niet duidelijk is hoe zij deze voorwerpen hebben betaald, valt – zoals was te verwachten – in de havenstad vooral slecht in kringen van de SP en de Partij van de Arbeid.

SP-partijleider Leo de Kleijn: ‘’Dure kleren afpakken bij zogenaamde patsers? Zullen we dat om te beginnen eens doen bij de ingang van de miljonairsbeurs? Lijkt mij de plek om kritische vragen te stellen of ze dat geld wel op een rechtvaardige manier binnen geharkt hebben?’’

De Kleijn had zijn uitspraak nog maar nauwelijks aan zijn Twitter-accountant toegevoegd of oud PvdA-raadslid Peter van Heemst, over wie oud burgemeester Bram Peper ooit zei ‘die man heeft nog nóóit gewerkt’, retweette de stemming van de SP-woordvoerder, waaraan deze foto gekoppeld werd. Zelf had De Kleijn zijn woorden al toevertrouwd aan Leo Bruijn, de partijleider van de PvdA.

Het ‘uitkleden’ van verdachte jongeren, die volgens korpschef Paauw soms outfits dragen ter waarde van 1500 euro, terwijl ze geen of weinig inkomsten kunnen aantonen, is nog niet van kracht. Het wordt juridisch onderzocht. Maar met de gemeenteraadsverkiezingen in aantocht is het voer voor campagne.

De SP, die vaak ergens ‘tegen’ is legt die tegenstem normaal gesproken altijd uit, nu niet. De Kleijn zei alleen blij te zijn dat Rotterdam een ombudsman heeft.

Print Friendly, PDF & Email