Burgemeester Aboutaleb noemt de wild-west-schietpartij van eergisteren in Spangen (plus de aanwezigheid van een handgranaat) een drugs gerelateerd geweldsdelict en zal in overleg met de politiekorpschef bezien of het zinvol is om de probleemwijk vol te hangen met camera’s. Dat wordt ook overwogen voor de Watergeusstraat in Delfshaven, die in dit verband voortdurend negatief in opspraak is.

‘’Het wapengekletter is een grote zorg en we jagen hard op wapens. In 2016 zijn er 31 automatische wapens in beslag genomen door speurwerk. Dat is de helft meer dan het jaar ervoor’’, aldus de burgemeester, die overigens het aantal moorden in de stad niet ziet stijgen. ‘’Het blijft schommelen tussen de 25 en 30 per jaar. Af en toe eens plus-2 en dan weer min-2.’’ Aboutaleb zei dit om de vrees dat Rotterdam langzaam maar zeker een soort Amsterdam wordt enigszins weg te nemen.

‘’We zijn een havenstad en in een haven komen af en toe boten aan die drugs meebrengen. Als dat wordt ontdekt is het transport mislukt en zoekt men in het criminele circuit naar verantwoordelijken voor de mislukking. Maar zo’n afrekening hoeft niet per se in Rotterdam plaats te vinden’’, zei Aboutaleb vanmorgen op vragen in de raad over welke maatregelen er nu genomen worden om dit te voorkomen en of er sprake is van een toename in het dreigingsbeeld.

 

Print Friendly, PDF & Email

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rotterdam? Gratis abonneren!