Sparta: 4 keer winst zonder tegentreffer

16 September 2018, 19:58 uur

door Piet Ocks

Na ruim een kwartier was Sparta al zeker van de overwinning op FC Den Bosch: 2-0. Treffers van Lars Veldwijk (1-0) en Mohamed Rayhi (2-0) zorgden in die fase al voor enige zekerheid, al mocht Sparta zich na rust een veel mindere periode aanrekenen.

Desondanks kwam de voorsprong niet echt meer in gevaar, maar gaf de dominantie van FC Den Bosch na rust te denken. Sparta kwam in die periode amper nog tot uitgespeelde kansen, terwijl de ploeg van trainer Henk Fräser beide handen mocht dichtknijpen dat Sven Blummel niet verder kwam dan de lat.

Opvallend was dat Halil Dervisoglu zijn basisplaats had moeten afstaan aan Deroy Duarte, die als middenvelder de plaats had overgenomen van Mohamed Rayhi, die naast Lars Veldwijk in de spits begon. Met zijn treffer na een voorzet van Janne Saksela bewees hij zijn waarde. Zoals ook Lars Veldwijk (zowel aanvallend als verdedigend) weer van zijn beste kant liet zijn door een voorzet van Royston Drenthe af te ronden.

Maar ook onderstreepte doelman Roy Kortsmit diverse keren zijn talenten door onder meer de snelle, doorgebroken spits Stefano Beltrame van scoren af te houden, waarna Abdou Harroui even later zijn doeltreffende kopbal zag geannuleerd door scheidsrechter Jeroen Manschot, omdat hij zou hebben geduwd.

In de matige tweede helft was het de ingevallen Halil Dervisoglu (voor Gregor Breinburg), die nog stuitte op doelman Van der Steen en kreeg Lars Veldwijk de kans de wedstrijd definitief op slot te kunnen gooien, maar zijn stift bleek ontoereikend voor een treffer. Nochtans won Sparta voor de vierde keer op rij zonder tegentreffer en klom de ploeg naar de derde plaats.

Opstelling Sparta: Kortsmit, Saksela (65. Dabo), Wuytens, Vriends, Auassar, Drenthe, Harroui (88. Martis), Duarte, Breinburg (65. Dervisoglu), Veldwijk en Rayhi.