door Piet Ocks

Het duurde even voordat Sparta duidelijk kon maken dat er slechts één ploeg was die recht had op de uiteindelijke 2-0 zege.

Een over alle linies beter Sparta had evenwel moeite het overwicht in treffers uit te drukken. Daar moest Royston Drenthe, de energieke en somtijds wat onbehouwen linksback aan te pas komen door uit een pass van Gregor Breinburg in de verre hoek de 1-0 te vinden. ”Dat was voor iedereen een opluchting,” besefte Drenthe, die zijn ploeggenoten in de dug-out juichend in de armen viel.

Daarmee leek eindelijk de derde achtereenvolgende overwinning wel binnen en mocht Royston Drenthe later worden uitgeroepen tot man van de wedstrijd, omdat hij naast zijn openingstreffer een voorbeeld was voor zijn ploeg met zijn onverzettelijkheid en zijn onuitblusbare ijver.

Voor rust was Sparta veelal de bovenliggende partij en waren de technisch bekwame Mohamed Rayhi, Halil Dervisoglu, Gregor Breinburg, Janne Saksela en Lars Veldwijk wel dreigend, maar vooral laatstgenoemde kon met zijn technische beperkingen en zijn onmacht in de lucht geen stempel drukken op Sparta’s aanvallende impulsen. Eindhoven was in de counter weliswaar enkele malen dreigend, maar echte kansen kreeg de ploeg niet.

Evenmin na rust, toen Sparta weliswaar sterker bleef, maar ook in die fase het niveau op een bedenkelijk peil bleef. Na de bevrijdende 1-0 van Drenthe maakte Adil Auassar tien minuten voor tijd aan alle onzekerheid een einde, toen hij uit een hoekschop van Beinburg de 2-0 binnen kopte. Even eerder had Jaimy Brute als invaller voor Breinburg zijn debuut voor Sparta gemaakt.

“Ik denk dat we niet beseften hoeveel sterker we waren”, zei trainer Henk Fräser naderhand . “Ik vind dat we dat niet voldoende hebben laten zien. Zeker niet in de eerste helft. Eindhoven heeft zijn speelwijze aangepast en dat hebben ze uitstekend gedaan. Daar hadden we veel moeite mee, want ze hebben ons behoorlijk ontregeld.”

Sparta won volgens de trainer wel terecht. “Ik denk dat we de bovenliggende partij waren, maar we weten dat we beter kunnen. In deze fase van de competitie is de winst echter gewoon heel belangrijk.”

Opstelling Sparta: Kortsmit, Saksela, Wuytens, Vriends, Auassar, Drenthe; Spierings, Breinburg (75. Brute), Rayhi; Veldwijk (67. Alhaft), Dervisoglu (86. Verhaar).

Print Friendly, PDF & Email