Voor de allesbeslissende wedstrijd van Sparta tegen Emmen zondag op Het Kasteel (aanvang 14.30 uur) zijn de kaarten al uitverkocht. Alleen zijn er nog 50 kaarten voor de business seats te koop voor 50 euro per stuk.

Voor de belangrijke uitwedstrijd in Emmen heeft Sparta 370 kaarten. De verkoop hiervan is maandagochtend om 11:00 uur begonnen voor supporters die over 16 of meer loyaliteitspunten beschikken. Een kaartje met verplichte busreis kost 28 euro. Als lid van de supportersvereniging, wordt 5 euro terugbetaald bij het inchecken.

* De plannen van Sparta om Het Kasteel te verbouwen, gaan ook door bij eventuele degradatie. Dat meldt Hans van Heelsbergen, eigenaar van Het Kasteel, aan RTV Rijnmond. Door het veld iets te laten zakken, komt er plek vrij voor tweeduizend nieuwe zitplaatsen. Van Heelsbergen houdt zich bezig met de plannen om het stadion te verbouwen. “Dat hebben we wel gedaan met de bedoeling om in de eredivisie te blijven, anders schiet dat niet op. Maar ook al zouden we naar de eerste divisie gaan, dan gaan die plannen gewoon door.”

Er komen volgens de plannen zo’n tweeduizend zitplaatsen bij. “We gaan het veld laten zakken en rondom het veld komen stoeltjes. We gaan het gebouw hier ook vergroten, een gedeelte wordt dicht gebouwd. Op de kopse kanten worden aan beide de kanten het gebouw van 340 vierkante meter opgetrokken met vier etages.”

Overigens waren er al eerder plannen om het veld uit te graven en te laten zakken. Destijds moest dat plan worden afgeblazen, omdat volgens toenmalig algemeen-directeur Peter Bonthuis het grondwater te hoog stond.

Print Friendly, PDF & Email