Sparta in slotfase langs Willem II, 0-2

25 July 2018, 22:24 uur

Lang leek de oefenwedstrijd Willem II-Sparta op een doelpuntloos gelijkspel af te stevenen, maar een opleving in slotfase zorgde voor een 0-2-zege voor Sparta.

De wedstrijd ging veelbelovend van start, met binnen twee minuten een afgekeurde Willem II-goal en een grote kans voor Mohamed Rayhi. Daarna was Elmo Lieftink in de eerste helft nog gevaarlijk, maar zijn uithaal spatte uiteen op de lat. Royston Drenthe dacht Sparta vlak voor rust op voorsprong te zetten, maar zijn vrije trap werd niet gehonoreerd.

Daniel Crowley en Abdou Harroui waren in de tweede helft al vroeg gevaarlijk, Lars Veldwijk kreeg zelfs een opgelegde kans, maar Michael Woud bracht redding. Dit deed de doelman nogmaals, toen Veldwijk in de slotfase doorbrak. Ilias Alhaft liet Woud echter kansloos, toen hij de bal overnam van Victor van den Bogert en door de benen van de keeper binnenschoot. Met een weergaloos afstandsschot bepaalde Bradley Martis vervolgens de eindstand op 0-2.