Sparta is verrast door het nieuws dat FC Twente-doelman Joël Drommel het trainingskamp van Jong Oranje heeft verlaten. De KNVB verplichtte Sparta om Abdou Harroui en Deroy Duarte af te staan aan Oranje -20.

De KNVB maakte dinsdag bekend dat Drommel de competitiewedstrijd van FC Twente tegen TOP Oss verkiest boven de duels van Jong Oranje. Dat leidt tot onbegrip bij Sparta, dat deze week Harroui en Duarte liever niet wilde afstaan. Dat werd echter op straffe van een speelverbod verplicht door de KNVB.

Sparta verwacht volgens RTV Rijnmond dat Drommel een speelverbod krijgt van de voetbalbond. De KNVB dreigde daar immers ook mee als Harroui en Duarte zich niet in Zeist zouden melden. Mocht Drommel géén speelverbod opleggen, dan zal Sparta om opheldering vragen bij de voetbalbond.

Sparta wil voor de volgende interlandperiode een oplossing voor deze situatie en wil benadrukken dat het geen speelverbod heeft gevraagd voor spelers van andere clubs die hebben gekozen om niet met een nationaal elftal mee te gaan. ”Dat is een zaak tussen de KNVB en de betreffende spelers.”

Deroy Duarte en Abdou Harroui blijven derhalve na overleg tussen Sparta en de KNVB bij Oranje -20. ”Spelers van de eerste divisie dienen in onze optiek niet geselecteerd te worden voor oefenwedstrijden in interlandperiodes”, laat Sparta weten. Het maakt Henk van Stee ziedend. “Als je er bij nadenkt, is het eigenlijk te krankzinnig voor woorden. Sparta speelt een belangrijke wedstrijd in de eerste divisie”‘, steekt een furieuze Van Stee van wal in het AD. “Kennelijk vindt de KNVB zo’n oefenpotje dus belangrijker dan een eerste divisie wedstrijd. Schandalig is het. Een ander woord heb ik er niet voor.”

“En dan trek ik het breder dan Sparta alleen, hè. Neem Jong Ajax. Dat elftal herbergt ook verschillende internationals. De club die komend weekeinde dus tegen Jong Ajax speelt, heeft het beduidend makkelijker dan de club die dat elftal een week erop treft”, stelt Van Stee. “Dan is Jong Ajax namelijk weer op volle sterkte. We zijn laaiend bij Sparta. Echt laaiend.”

Sparta heeft de laatste dagen intensief contact gevoerd met de KNVB en met name met Bert Konterman, de bondscoach van Oranje -20 en met technisch directeur Nico-Jan Hoogma. Dit naar aanleiding van het selecteren van de (basis)spelers Deroy Duarte en Adbou Harroui voor twee oefenwedstrijden. De spelers Suently Alberto en Bradley Martis zijn ook geselecteerd voor een nationaal elftal, maar dit betreft geen jeugdteam, maar het nationale elftal van Curacao dat een kwalificatiewedstrijd voor de Concacaf Nations League speelt.

Print Friendly, PDF & Email