Sparta heeft de degradatiekraker bij Roda JC met 2-0 gewonnen. De Rotterdammers boekten de eerste uitzege van het seizoen en sloegen door de zege een gat van vier punten met de concurrent uit Kerkrade, die laatste staat. Sparta heeft ook drie punten meer dan nummer zeventien FC Twente.

Sander Fischer schoot in de 12e minuut de 1-0 binnen voor de ploeg van trainer Dick Advocaat. Voor de verdediger was het zijn eerste doelpunt voor Sparta. Roda ging op zoek naar de gelijkmaker, maar werd maar af en toe gevaarlijk. Simon Gustafson zag een schot na een goede combinatie voor rust gestopt worden.

Roda-coach Robert Molenaar bracht de van een blessure herstelde Donis Avdijaj voor extra aanvallende impulsen. Robert Mühren schoot Sparta na ruim een uur echter naar een comfortabele 2-0 na een steekballetje van Thomas Verhaar. Het lukte de Limburgers ook in het vervolg maar niet om te scoren. Zo miste Mikhail Rosheuvel een enorme kans voor open doel.

Voor Roda JC wordt het ontlopen van de onderste drie plekken heel lastig. De Limburgers verloren vier keer op rij, scoorden slechts één keer en kregen tien treffers tegen. Sparta kan na twee zeges op rij voorzichtig omhoog kijken, al wonnen concurrenten NAC Breda en Willem II eveneens.

Print Friendly, PDF & Email

Laat een reactie achter