Sparta: met hangen en wurgen verder

13 May 2018, 21:38 uur

door Piet Ocks

Het was billenknijpen, nagelbijten, maar vooral hopen dat het nog goed zou komen met Sparta na een ruststand van 0-2 tegen FC Dordrecht. De 1-2 in Dordrecht was ontoereikend voor Sparta, zodat de in de rust de nodige onrust rondwaarde op Het kasteel. Dat Sparta uiteindelijk met hangen en wurgen de eindstreep haalde (2-2), deed menigeen verleiden tot een diepe zucht. Zoals Leo Beenhakker, Sparta's technisch adviseur, die opgelucht opmerkte: ''Daar ben ik te oud voor geworden...''

Zoals vele oer-Spartanen met zorgelijke blikken de, vooral, eerste helft hadden aanschouwd. FC Dordrecht, met de oud-Spartanen doelman Bryan Janssen, stopper Daniël Breedijk, aanvaller Denis Mahmudov en trainer Gérard de Nooijer had al na zeven minuten de leiding genomen door Denis Mahmudov, die zijn van richting veranderde schuiver tot 0-1 leidde. En daarna kon Jeremy Cijntje van een misverstand tussen invaller-doelman Leonard Nienhuis en verdediger Sander Fischer eenvoudig profiteren: 0-2.

Sparta kreeg na rust voldoende kansen om de marge te verkleinen, maar Ilias Alhaft mikte van nabij over. Deroy Duarte bracht even later enige opluchting met zijn schuiver in de verre hoek (1-2), waarna Robert de Múhren de kans op de gelijkmaker liet liggen door een half gekeerde inzet van Duarte naast te mikken. Na goed werk van Fred Friday vond Robert Mühren alsnog de bevrijdende 2-2.

Dat Duarte, Friday en invaller Thomas Verhaar (op de paal) nog diverse kansen lieten liggen, mocht Sparta niet meer deren. De finaleronde voor handhaving in de erdivisie tegen FC Emmen was bereikt. Donderdag speelt Sparta in Emmen, zondag (aanvang 14.30 uur) op het Kasteel volgt de return.

Opstelling Sparta: Nienhuis, Dloranus, Fischer, Vriends, Nelom; Dougall (33. Verhaar), Mühren, Sanusi; Duarte, Friday (89. Harroui), Alhaft (60. Spierings).